Vierdaagse Nijmegen 2019


Dit jaar weer ingeschreven voor de 103de Vierdaagse van Nijmegen. Het wordt mijn 15de en ik ga dit jaar voor de 2de keer de 30 km wandelen. In eerdere jaren heb ik meermalen de 50 km en ook de 40 km gewandeld. In het jubileumjaar 2016 zelfs de 55 km. Toen ook nog als ererondeloper. Van serieuze voorbereiding is door een hardnekkige blessure niet heel veel terecht gekomen. Ik heb wel een driedaagse gelopen in Diever en in het voorjaar een vijftal dagen het Pronkjewailpad in de provincie Groningen gewandeld. Twee weken geleden heb ik meegedaan met de Fjällräven Classic in Denemarken.

Zondagmorgen kwam Douwine mij ophalen en zijn wij naar Nijmegen getogen. Daar aangekomen kennis gemaakt met Antonique op mijn logeeradres en mij geïnstalleerd. Daarna naar het centrum vertrokken om mij in te schrijven. Het was weer een geweldige feestelijke stemming. Het inschrijven ging vlot en er stond maar een korte rij voor mij. Na het inschrijven, mij gemeld bij het V-fonds en mijn T-shirt in ontvangst genomen. Later op de middag wat gedronken met Roy en Rudsel. Later met de bus terug naar Tolhuis. Fatima was daar toen al aanwezig. Zij zou de 50 km wandelen.

Maandagmiddag samen met Fatima naar het centrum. Zij ging eerst inschrijven en daarna haar vrienden van de MaKoNi opzoeken. Ik ging naar de “Blauwe Maandag”. Een verzamelplaats waar de leden van Walkers4Walkers elkaar ontmoeten. Daar veel vrienden en bekenden getroffen en gesproken. Het was weer een gezellige ontmoeting. Daarna de groep van Curaçaose en Arubaanse wandelaars opgezocht. Tussendoor ook weer veel bekenden gesproken. Het was een gezellige middag. Later troffen Fatima en ik elkaar weer en zijn wij een hapje gaan eten en daarna terug naar Tolhuis. Daar troffen wij Petra aan die inmiddels aangekomen was en de 40 km zou wandelen. Daarna werden de laatste voorbereidingen getroffen voor de Vierdaagse.

Het aantal verschillende nationaliteiten van alle deelnemers aan de 103de Vierdaagse is: 77. Afghanistan, Algerije, Armenië, Australië, Azerbeidzjan, België, Brazilië, Canada, Chili, China, Colombia, Denemarken, Dominicaanse Republiek, Duitsland, Eritrea, Ethiopië, Fiji, Finland, Frankrijk, Ghana, Griekenland, Hongarije, Ierland, India, Indonesië, Iran, Israël, Italië, Japan, Kazachstan, Kosovo, Kroatië, Libanon, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Madagaskar, Malawi, Maleisië, Marokko, Mauritius, Mexico, Mongolië, Nederland, Nepal, Nigeria, Noorwegen, Oeganda, Oekraïne, Oman, Oostenrijk, Oost-Timor, Palestina, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Sierra Leone, Slovenië, Slowakije, Spanje, Suriname, Syrië, Taiwan, Thailand, Tsjechië, Turkije, Uruguay, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Vietnam, Zimbabwe, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zuid-Soedan, Zweden, Zwitserland.

Het aantal militairen dat is ingeschreven in 2019 is 5.900. Geslachtsverdeling. Van de 47.236 deelnemers die nog staan ingeschreven, zijn er 27.538 (= 58,30%) man en 19.698 (= 41,70%) vrouw. Aantal debutanten. Het aantal deelnemers dat staat ingeschreven voor beloning 1 is 14.197 (=30,06% van het totaal aantal deelnemers). Loting. De limiet voor de 103de Vierdaagse is 47.000. Het totaal aantal inschrijvingen bij sluiting van de inschrijving is 52.330. Het aantal personen dat is uitgeloot voor de 103de Vierdaagse is 5.330. Aantal deelnemers in rolstoel dat staat ingeschreven. Het aantal deelnemers dat in 2019 meedoet in een rolstoel is 25.

Deze Vierdaagse weer succesvol afgesloten. Mijn vijftiende is ook binnen. Nu genieten en opmaken voor Bornem.