Havezathenpad (deel 14)


Donderdagmorgen 21 november 2019 naar Steenwijk gereden om daar de rest van de groep te ontmoeten voor weer een wandeldag. Vandaag wandelen wij weer een etappe (14) van het Havezathenpad, en wel van Giethoorn naar Oldemarkt. Een afstand van 23 km’s.
Vandaag wandelen mee Peter, Ate, Hillie, Tine, Elly, Albert en ik. Een gezellig groepje.

Het etappe van vandaag gaat hier dwars door het Nationaal Park Weerribben-de Wieden en wij zijn langs het Giethoornsemeer gewandeld naar Wetering West en vervolgens naar Muggenbeet en Nederland. Nederland is een kleine buurtschap waar eind jaren ’50 pas een wegverbinding kwam. Door naar Kalenberg om te eindigen in Oldemarkt. In het gebied ligt een groot laagveenmoeras wat een oase van rust en ruimte is.

In Muggenbeet de koffie genoten en daarna zouden wij nog een koffieadres aandoen. Helaas, de horeca had de winst al binnen voor dit jaar en alles was gesloten. Dan maar geen koffie.
In Oldemarkt de bus genomen naar het station in Steenwijk en daar nog even koffie gedronken. Het was weer een mooie wandeldag. Het was een beetje mistig, maar gelukkig bleef het de hele dag wel droog. Op naar de volgende etappe.