Dodentocht 2019, Bornem


Op donderdag 8 augustus vertrok in rond de middag naar Bornem. Onderweg nog Fatima opgehaald en samen vol goede moed die kant op gereden. De nodige files onderweg gehad en rond 16:30 uur kwamen wij in Bornem aan. Het was al aardig druk op de camping en wij moesten aan de andere kant van het hek staan. De tent stond al snel en daarna was er tijd voor socializen met de overige leden van onze groep en andere vrienden/bekenden. Onze groep bestond uit (oud)politiemensen uit Nederland, Canada en Zwitserland en de verzorging was in handen van de verzorgingsteams van Den Haag, Noord-Nederland en Noord-Holland. Traditiegetrouw ’s avonds het feest op de camping bijgewoond. Het was heel gezellig.

Vrijdagmiddag wezen inschrijven en daarna was het wachten op de start. De start gebeurde weer in 2 groepen die later weer bij elkaar kwamen. Op veel punten was de “oude” route gewijzigd, waardoor ik regelmatig op het verkeerde been werd gebracht. Na iedere rust moest ik rustig opstarten, maar daarna kon ik lekker doorlopen. Veel gerust deze keer en met bekenden gesproken. Zowel bij onze eigen rustposten (ondanks dat 2 posten totaal niet gezien heb) en bij enkele Oase rustpunten.

Voor de 10de keer de Dodentocht gelopen. Geen enkele keer uitgevallen of gestopt. De oudste deelnemer was 90 jaren en liep de Dodentocht voor de 31ste keer. Ik hoop dan ook deze tocht nog veel vaker te kunnen lopen. Het was weer een fantastisch weekend met fijne mensen en een goede sfeer. Op naar volgend jaar.